Ексурзия до Одрин

Публикувано в Екскурзия с Автобус

29-30.10. 2022 – една нощувка

Първи ден
5:00 – Отпътуване пред бар Хавана, Тутракан в посока Одрин, Турция.
Пристигане в град Одрин около обяд. Разходка във втората османска столица след Бурса, известна днес като града на пехливаните и плодородието.
Градът е основан от римския император Адриан под името Адрианопол. През вековете, градът е попадал под властта на българи, византийци, кръстоносци и турци. Бил е столица на Османската империя от 1369 до 1453г, след превземането на Константинопол столицата се премества там, а Одрин се превръща в живописна провинция. Тук се намират две български църкви „Св. Св. Константин и Елена” и „Св. Георги. Настаняване в хотела и преход по главната търговска улица до втората по големина джамия в Турция „Селимие” известна с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната (джамията е в реставрация и в момента може да бъде видяна една четвърт от вътрешния интериор, входът е безплатен). Свободно време за разходка из старите покрити чаршии – Селимие Араста и Али паша чаршъсъ. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Посещение на музея на медицината – комплекс построен от Баязид II на брега на река Тунджа, включващ джамия, болница, две училища – духовно и музикално. Посещение на българската църква „ Св.св. Константин и Елена”. В близост до църквата се намира и най-голямата борса. Там ще можете да си закупите баклави, локуми, кори за баница, както и перилни препарати на ниски цени. След това се отправяме отново към центъра със свободно време за обяд. Посещение на търговски център. Отпътуване за Тутракан в ранния следобед. Пристиганe късно вечерта.

Цена: 140 лв.

Цената включва: 1 нощувка със закуска в Одрин хотел 2/3*, транспорт и пътни такси, панорамна обиколка и туристическа програма в Одрин, медицинска застраховка, водач от фирмата, снимка за спомен – колаж от снимки направени по време на пътуването.
Цената не включва:

Входната такса за музея на медицината – 15 TL
Вечеря в ресторант с жива традиционна турска музика и възможност за свободно внасяне на собствен алкохол: салата и разядки, основно ястие (агнешки кюфте, шишче и агнешко на пещ, опция за смяна с пилешко на пещ), десерт – плодове, вода, хляб.
Цена: 30 лв. Заявява се при записване!

Полезна информация: Валутeн курс: 0,11 лв. = 1 TL към 18.09.2022
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Лична карта или валиден задграничен паспорт.

За записване: Камелия Златанова – мобилен 0889 43 33 59
За да получавате актуална информация за предстоящи екскурзии следвайте ни:
Фейсбук: страница – Туристическа Агенция „Салвиния“ и се присъединете към групата „Пътуваме със Салвиния“.